Kraj Eurobasketa za bh. juniore: Porazom od Grčke stigli samo do 8. mjesta

Radiosarajevo.ba
Kraj Eurobasketa za bh. juniore: Porazom od Grčke stigli samo do 8. mjesta
Košarkaški juniori Bosne i Hercegovine, izgubivši od Grčke završili su svoj nastupna Europskom prvenstvu u Slovačkoj, gdje su ostvarili plasman na osmo mjesto.

Ovo je njihov treći uzastopni poraz, te nakon što je u četvrtfinalu od njih bila bolja selekcija Srbije, Italija i Grčka uspjeli su spriječiti bh. košarkaše da ostvare plasman na 5., odnosno 7. mjesto.

U današnjoj utakmici, obje ekipe su očajno počele sa veoma lošom realizacijom napada, no nešto bolji ovom slučaju bili su grčki košarkaši, koji su stizali i do pet koševa razlike.

Druga četvrtina bila je totalna suprotnost prvoj, te su košarkaši obje ekipe uspijevali da postignu veliki broj poena, a i u tom slučaju uspješniji su bili Grci koji su na odmoru vodili rezultatom 35:29.

Ni drugo poluvrijeme nije bilo mnogo bolje iz ugla bh. košarkaša koji obje posljednje četvrtine nisu odigrali na svom nivou, zbog čega su i dozvolili da prime veliki broj poena. Na kraju je to bilo dovoljno samo za ubjedljiv poraz od 77:55.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Ilić s postignutih 16 poena, koliko je imao i najefikasniji grčki košarkaš Kalaitzakis, koji je predvodio svoju reprezentaciju do pobjede.

Bh. košarkaši se uskoro vraćaju iz Slovačke, gdje su uspjeli ostvariti neke zapažene rezultate, ali ne i željeni prolazak u polufinale, no sigurno je da i njihovi fanovi, a i treneri mogu biti zadovoljni partijama koje su pružali ovi mladi sportisti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije