Večeras finale Eurobasketa: Francuska protiv Srbije

0
AA
Večeras finale Eurobasketa: Francuska protiv Srbije
Foto: FIBA / Srbija

Košarkašice Srbije i Francuske večeras će igrati finale Evropskog prvenstva u kojem će Srbijanke pokušati doći do svoje druge titule prvakinja Evrope, a Francuskinje će pak pokušati da izbjegnu i peti poraz zaredom u finalima smotre najboljih košarkašica Starog kontinenta.

Košarkašice Francuske i Srbije će finale Eurobasketa igrati dvorani "Pabellon Municipal Fuente de San Luis" u Valenciji s početkom u 21 sat.

Košarkašice Srbije su svoju jedinu titulu prvaka Evrope osvojile 2015. godine, kada su u finalu savladale upravo Francusku.

Francuskinjama je pak ovo peto finale Eurobasketa zaredom i prilika da u petom pokušaju dođu do najviše stepenice na pobjedničkom podijumu.

Francuska i Srbija su dvije jedine ekipe koje nisu zabilježile poraze na ovom Eurobasketu za žene i sve obećava da će publika uživati u odličnom meču.

Selektorica Francuske Valerie Garnier je kazala da ne smije ni pomisliti na mogućnost da njene košarkašice dožive i peti uzastopni poraz u finalu Evropskog prvenstva.

"Čini se da je došlo vrijeme za Francusku. Košarkašice igraju dobru odbranu i napad i svojom zrelom igrom odaju dojam prvakinja koje čekaju svoje zlato", kazala je Garnier.

Francuskinje večeras ponajviše očekuju od iskusnog dvojca Endy Miyem i Sandrine Gruda.

Srbijanke pak ponajviše očekuju od iskusne Sonje Vasić koja je među najboljim igračicama turnira i od koje se očekuje da predvodi Srbiju do nove titule, baš kao što je to učinila i 2015. godine, ali i prije dvije godine kada je Srbija bila bronzana.

Ko će bolje iskoristiti iskustvo igranja finala iz 2015. godine je pitanje na koje je teško dati odgovor, ali mnogo je toga sličnog između ta dva meča. Francuskinje su i onomad bile favoritkinje, a Srbijanke su imale odličan momentum, baš kao što bi se moglo reći i pred večerašnji meč.

MOZZART kladionica daje prednost reprezentaciji Francuske sa kvotom 1.30, dok je kvota na Srbiju 3.90.

Ostatak ponude možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije