Uhapšena bivša NBA legenda: U sred dana pucao iz pištolja na automobil

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena bivša NBA legenda: U sred dana pucao iz pištolja na automobil
Foto: Twitter / Shawn Kemp

Legendarni NBA All-star igrač, Shawn Kemp, uhapšen je u Tacomi u Washingtonu zbog pucnjave iz automobila.

Policija iz mjesta Tacoma objavila je vijest o Kempovom hapšenju, a američki mediji pišu kako je povezan s pucnjavom ispred jednog šoping centra.

Prema navodima američkih medija, 53-godišnji Shawn Kemp je u srijedu, 8. marta, ispalio nekoliko hitaca prema drugom automobilu.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Navodno je do pucnjave došlo nakon kratke svađe. Automobil na koji je pucano je pobjegao sa lica mjesta.

Mediji dodaju da su policajci brzo reagovali i da je nekadašnji igrač Seattle Supersonicsa uhapšen u okrugu Pierce u roku od nekoliko sati, a kod njega je pronađen pištolj.

Policija Tacome isprva nije otkrivala identitet, te je isprva istakla samo da se radi o čovjeku od 53 godine. Međutim, mnogi su prepoznali NBA legendu, pa nije moglo da se izbjegne objelodanjivanje cijele priče.

Iako još uvijek nije poznato šta je motiviralo ovaj incident, navijači širom svijeta su iznenađeni i razočarani ponašanjem nekadašnjeg košarkaškog idola.

Kemp je prethodno dva puta hapšen zbog posjedovanja nedozvoljenih supstanci, 2005. i 2006. godine, piše Daily Mail.

Shawn Kemp je legenda NBA lige, između ostalog poznat po svojim fantastičnim zakucavanjima. Tokom svoje 14-godišnje karijere igrao je za nekoliko ekipa, uključujući Seattle Supersonics, Cleveland Cavaliers, Portland Trailblazers, and Orlando Magic.

NBA košarkaš napravio skandal sa pištoljem, Memphis ga suspendovao

NBA košarkaš napravio skandal sa pištoljem, Memphis ga suspendovao

Kemp je bio jedan od najatraktivnijih igrača u svoje vrijeme, prepoznatljiv po svojoj nevjerojatnoj atletskoj sposobnosti. Redovno je nastupao u All-Star utakmicama tri puta je bio u drugoj najboljoj petorci NBA lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije