NBA košarkaš napravio skandal sa pištoljem, Memphis ga suspendovao

0
Radiosarajevo.ba
NBA košarkaš napravio skandal sa pištoljem, Memphis ga suspendovao
Foto: Facebook / Ja Morant

Košarkaš Memphis Grizzlies-a Ja Morant napravio je veliki skandal, zbog emitovanja video snimka iz kluba za odrasle na kojem se može vidjeti kako skoro go maše pištoljem oko glave. 

Iako snimci sa lajva nestaju u momentu kada se završe, neko je uspio da snimi sve i objavi na Twitteru ponašanje Moranta. Njegov klub je momentalno reagovao i suspendovao ga je na dvije utakmice, a u međuvremenu je i NBA liga pokrenula svoju akciju i očekuje se da on bude dodatno kažnjen.

Sve se dogodilo nakon poraza Memphisa od Denvera (97:113), a Morant se ponašao potpuno nepristojno za profesionalnog košarkaša, mada je prethodno imao 27 poena uz 10 skokova na pomenutoj utakmici.

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

"Već smo upoznati sa snimkom na kojem se vidi Morant i istražujemo šta se dogodilo", napisao je Majk Bas, PR NBA lige.

Sve to znači da Moranta nećemo gledati na utakmicama u Los Angelesu protiv Clippersa i Lakersa. U međuvremenu se preko svog agenta oglasio i košarkaš.

"Preuzimam punu odgovornost za svoje akcije noćas. Žao mi je zbog porodice, saigrača, navijača, trenera, partnera i grada Memfisa, kao i čitave franšize Grizzlies-a, iznevjerio sam vas, rekao je Morant.

Inače, snimak dolazi poslije niza navodnih incidenata u kojima je Morant prvo napao jednog tinejdžera u svom komšiluku sa pištoljem oko struka, mada policija kaže da ga nije vadio, potom se pisalo o tome da je Ja sa devetoricom prijatelja napravio incident u jednoj prodavnici, a optužen je i za to da je neko iz njegovog automobila mahao pištoljem ka navijačima Indijane. Svaki put je košarkaš demantovao povezanost piše Telegraf rs. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije