Udovica Kobea Bryanta donirat će svih 16 miliona dolara kojih je dobila kao odštetu od suda

1
Radiosarajevo.ba
Udovica Kobea Bryanta donirat će svih 16 miliona dolara kojih je dobila kao odštetu od suda
Instagram / Vanessa i Kobe Bryant

Vanessa Bryant (40), udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta odlučila je da će donirati 16 miliona dolara kojih je dobila u sudskoj odšteti zbog fotografija tijela njenog supruga i kćeri Gianne poginulih u padu helikoptera 2020. koje su spasioci podijelili.

Nakon što je porota donijela odluku, Vanessa je u prvoj izjavi medijima izjavila kako će cjelokupni iznos uplatiti u neprofitnu privatnu sportsku organizaciju Mamba i Mambacita, a bit će utrošeni za pomoć i razvoj mladih košarkaša lošijeg imovinskog stanja. Vanessa je organizaciju osnovala u sjećanju na pokojnog supruga Kobea i kćer Gigi.

Vanessa je zajedno sa Christopherom Chesterom tužila okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti. Chester je u nesreći izgubio suprugu Sarah Chester i 13-godišnju kćer Payton.

Sudska odluka: Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete

Sudska odluka: Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete

Zaposlenici ureda šerifa i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće u januaru 2020. snimili su fotografije koje uključuju i posmrtne ostatke legendarnog košarkaša i kćeri Gianne.

Tokom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima jednom konobaru, a agent šerifovog ureda poslao je slike jednom prijatelju.

Sud u Los Angelesu im je dosudio 31 milion dolara odštete, od kojih je 16 dobila Vanessa, a Christopher 15 miliona dolara.

"Kad porodica pretrpi gubitak voljenih osoba, ima pravo očekivati ​​da će se prema njima odnositi s dostojanstvom i poštovanjem. Ljudi iz šerifovog ureda su u ovom slučaju iznevjerili to sveto povjerenje. Moj cilj je pozvati šerifov odjel na odgovornost i spriječiti buduće nedolično ponašanje. Nesreća me potpuno slomila i ne mogu razumjeti te bezosjećajne ljude koji su iskoristili našu privatnu tragediju za vlastitu bolesnu zabavu", izjavila je Vanessa kada je podizala optužbu, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije