Godišnjica smrti velikog Kobeja Bryanta

0
Radiosarajevo.ba
Godišnjica smrti velikog Kobeja Bryanta
Foto: EPA / Kobe Bryant

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu i legenda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant, umro je na današnji dan prije dvije godine.

Svijet košarke i generalno sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. januara 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Kobe Bryant poginuo u padu helikoptera.

U toj nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Gianna i još sedmoro putnika u Calabasasu, zapadno od Los Angelesa.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Zbog pandemije koronavirusa navijači se ne mogu okupiti ispred Staples Centra, kao što su to učinili poslije njegove smrti. Oni su tada ostavili cvijeće, fotografije i palili svijeće ispred hale, a od tada je širom SAD nacrtan 321 mural sa likom Kobeja Bryanta.

Bryant, čiji je nadimak bio "Crna mamba" se 2016. godine povukao iz NBA lige kao petostruki šampion, a cijelu karijeru proveo je u Los Angeles Lakersima.

Njegove igre, radna etika ali i ponašanje van terena uticali su na mnoge buduće NBA zvijezde. Svi se sjećamo tandema Bryant - O'Neal koji su zajedno dominirali NBA parketima.

Bryant se smatra  jednim od najboljih igrača u historiji NBA lige i njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 su penzionisani.

NBA liga će u maju primiti Kobeja Bryanta u Kuću slavnih, u prisustvu njegove tri kćerke i udovice Vanesse Bryant.

Vanessa Bryant je svojevremeno podnijela tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter.

Ona je navela da je pilot postupio nemarno, pošto je odlučio da leti u nepovoljnim vremenskim uslovima, umjesto da je odustao od leta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije