U20: Reprezentativke BiH izgubile od Italije u osmini finala EP-a

Fena
U20: Reprezentativke BiH izgubile od Italije u osmini finala EP-a
/ Foto: KS BiH
Košarkašice Bosne i Hercegovine do 20 godina izgubile su od selekcije Italije rezultatom 76:69 u susretu osmine finala Evropskog prvenstva u portugalskom Matosinhosu.

Nakon što su u grupnoj fazi takmičenja upisale tri poraza od selekcija Portugala, Poljske i Španije, izabranice selektorke Mare Lakić - Brčaninović kao posljednjeplasirana selekcija grupe A igrale su protiv prvoplasirane ekipe grupe B Italije.

Za razliku od grupne faze takmičenja, mlade bh. igračice su pružile mnogo bolju partiju i ravnopravno se borile do samog kraja protiv Italijanki, koje su tek u posljednjim minutama uspjele preokrenuti utakmicu u svoju korist.

Bh. selekciju učinkom je predvodila Nikolina Delić koja je upisala 17 poena i četiri asistencije, dok se u selekciji Italije istaknula Zandalasini s 20 poena i devet skokova.

Italija se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale takmičenja, dok će košarkašice BiH nastaviti borbu za plasman od 9. do 16. mjesta i opstanak u A-diviziji.

Prvu utakmicu za plasman igrat će u petak, 15. jula protiv selekcije Slovačke u 21.45 sati. U B-diviziju će ispasti tri najlošije selekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije