U životu Džanana Muse nije uvijek bilo bajno: "Hodao sam ulicom bez samopouzdanja"

0
Radiosarajevo.ba
U životu Džanana Muse nije uvijek bilo bajno: "Hodao sam ulicom bez samopouzdanja"
Foto: EPA-EFE / Džanan Musa

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa danas proživljava vjerovatno najuspješnije dane karijere.

Musa je jedan od lidera Real Madrida, najtrofejnijeg evropskog kluba, ali nije sve bilo tako idealno do prije svega nešto više od godinu dana.

Nakon neuspjele epizode u NBA ligi Musa je odlučio da se vrati u Evropu gdje je zaigrao za Efes. Ipak, u tom klubu je više sjedio na tribinama nego igrao, pa kaže da je potputno izgubio samopouzdanje.

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

Zaokret poljske vanjske politike: Njemačka nije neprijatelj

Džanan Musa odigrao fantastičan meč, ali Real Madrid izgubio od Olympiakosa

Džanan Musa odigrao fantastičan meč, ali Real Madrid izgubio od Olympiakosa

"Mimo sportskog dijela, neigranja i svega, izgubio sam samopouzdanje i u životu – hodao sam ulicom bez samopouzdanja. Ljudi oko mene su mi pomogli da sazrim i da shvatim da se ne živi od danas do sutra, već da treba gledati širu sliku. Kada sam se usredsredio samo na košarku, na sport, na sadašnji trenutak, to mi je pomoglo da napravim klik u glavi", rekao je Musa u intervju za Sport klub.

Kaže da mu je u najtežim trenucima najviše pomogla porodica.

"Oni su uvijek uz mene, i kroz dane SAD i kroz dane Efesa. To je najbitnije. Ne mogu da ne spomenem i Miška (agenta Miška Ražnatovića op. a.), koji je bio uz mene u svakom momentu – bukvalno se prema meni ponašao kao drugi otac, sve je proživljavao sa mnom. Kada je došla ta ponuda Breogana – hoću li ili neću – presudio je upravo taj odnos koji imamo s Miškom, tj. to što imam u njega stopostotno poverenje, zato sam ga i poslušao. Nije pogriješio", priča Musa.

Danas je član velikog Reala i kaže da sa trenerom Jesusom Mateom ima odličan odnos.

"Iskren da budem, nisam se nadao da ću imati baš toliko dobar odnos sa trenerom, kada sam došao u Real. Od prvog susreta, na kojem mi je rekao da treba da igram svoju igru, da ono iz Breogana pokušam da prenesem u Real Madrid, zato što su me zbog toga i doveli. Rekao mi je da se ne stidim svoje igre, tj. da igram slobodno. Dao sam 30 poena Unicaji u prvoj utakmici, tada nismo bili kompletni, samo trojica-četvorica seniora, ali on mi je rekao da želi da igram tako slobodno i kada se svi vrate. Kazao mi je da ću uvijek imati minutažu i to mi je omogućilo da se oslobodim pritiska – zasad ide sve kako treba", kaže Musa.

Musa je trenutno peti strijelac španskog prvenstva jer po meču postiže nešto više od 17 poena. Podsjetimo, prošle sezone je bio MVP ACB lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije