Teletović, Marković, Avdić, Musa... o plasmanu Zmajeva na Eurobasket

0
Radiosarajevo.ba
Teletović, Marković, Avdić, Musa... o plasmanu Zmajeva na Eurobasket
Facebook / Zmajevi na Eurobasketu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Eurobasket, po 10. put u historiji.

Izabranici Vedrana Bosnića večeras su u dvorani Hotela Hills na Ilidži došli do ključne pobjede nad Latvijom (79:73).

Ona je bila dovoljna da Zmajevi osiguraju plasman na šampionat Europe, koji će biti održan 2022. godine.

Pohvale stižu sa svih strana.

Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, nakon pobjede protiv Latvije obratio igračima na Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, bez ispravki:

▶️ Idemo na nase 10. Evropsko prvenstvo u historiji! Zelim cestitati svim igracima na fantasticnoj igri, na nesebicnom zalaganju, na bespostednoj borbi za dres sa grbom, jedine nam Bosne i Hercegovine, a posebne cestitke idu nasem strucnom stabu, koji je sve to lijepo poslozio i sa ogromnim samopouzdanjem i vjerom u ove momke, doveo nas do Eura!

▶️ Zelim se zahvaliti i svim nasim prijateljima i navijacima, koji su nam davali podrsku, bodreci nas porukama, jer drugacije i nije moglo u ovom trenutku, a veliko hvala ide i svim nasim sponzorima, kao i svima, koji su ucestvovali u organizaciji ovih utakmica!

▶️ Pokazali smo da smo sposobni za velike stvari, kako na terenu, gdje smo ostvarili fantastican rezultat, tako i mimo terena, gdje smo dobili same pohvale za napravljeno!

▶️ Do kraja kvalifikacija su nam ostale jos dvije utakmice, ali momci su vec na Eurobasketu, a uvjeren sam da cemo vec u sljedecoj utakmici slaviti i plasman nasih djevojaka na Evropsko prvenstvo!

▶️ Idemo jos jace i jos sigurnije

Pobjedu je čestitao i sjajni Nenad Marković, koji se oglasio putem Twittera.

"Fenomenalno je jedino što mogu reći poslije dvije utakmice naše reprezentacije, iskrene čestitke svima a prije svega igračima i stručnom stabu! Veliki uspjeh koji dolazi u pravo vrijeme da shvatimo koliko je sport bitan u promociji naše drzave. Svaka čast", napisao je Marković na Twitteru i tagovao selektora Vedrana Bosnića.

I Džanan Musa je čestitao saigračima na velikom uspjehu. Novi igrač Detroita izrazio je želju da igra za reprezetanciju BiH, ali mu klub u NBA nije dozvolio da dođe na okupljanje.

"Bravo! Bravo momci, bravo Savez, bravo stručni štab!", napisao je kratko novi košarkaš Pistonsa, uz emotikone aplauza i zastave BiH.

Deseti nastup na Eurobasketu Zmajevima je čestitao i Samir Avdić, direktor košarkaške reprezentacije BiH.

"Konac djelo krasi.  Kvalifikovali smo se za Eurobasket 2022! Bravo za pobjedu, bravo za ovu sjajnu reprezentaciju, bravo za Bosnu i Hercegovinu", istakao je Samir Avdić na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije