Džanan Musa se emotivnom porukom oprostio od čovjeka za kojim žali cijela BiH

0
Radiosarajevo.ba
Džanan Musa se emotivnom porukom oprostio od čovjeka za kojim žali cijela BiH
Facebook / Musa se oprostio od Gudelja

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa odao je počast privredniku Peri Gudelju, koji je jučer preminuo nakon kratke i teške bolesti.

"Hvala Vam za nesebičnu podršku, savjet, pomoć u najvažnijim trenucima koji su donijeli ogromnu radost našem narodu, a nama dali vjetar u leđa. Danas smo izgubili velikog čovjeka. R.I.P. Pero Gudelj", napisao je Musa na društvenim mrežama.

Podsjetimo, cijela BiH žali za biznismenom koji je pomagao svima, a bio je i veliki prijatelj sporta. Zahvaljujući njemu, odnosno kotizaciji koju je uplatila njegova firma, bh. košarkaški kadeti su 2015. godine postali prvaci Evrope. 

"Nakon što su mladi košarkaši BiH u četvrtfinalnom meču savladali selekciju Njemačke, FIBA je zaprijetila našoj selekciji izbacivanjem s takmičenja ukoliko Košarkaški savez BiH ne uplati kotizaciju od 10.000 eura za nastup na takmičenju. U pomoć Savezu tada je uskočio Pero Gudelj koji je pokazao sluh za sport i košarku, a ostalo je već historija", saopćeno je jučer iz Košakaškog saveza BiH. 

Pero Gudelj je bio jedan od najboljih bh. privrednika, suvlasnik Fisa Vitez i osnivač firme Mali Fis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije