Telemach Sarajevo Cup će okupiti više od 350 talentovanih košarkaša iz BiH i regije

1
Radiosarajevo.ba
Telemach Sarajevo Cup će okupiti više od 350 talentovanih košarkaša iz BiH i regije
Foto: Sportkult / Telemach Sarajevo Cup

Sve je spremno za Telemach Sarajevo Cup, međunarodni košarkaški turnir za mlade koji će se održati od 30. augusta do 1. septembra. Pod sloganom "Zajedno za košarku, zajedno za budućnost" na turniru će učestvovati 24 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Priliku da odmjere snage i vještine s vršnjacima na Telemach Sarajevo Cupu imat će više od 350 mladih košarkaša na ukupno 48 utakmica, koje će se igrati u tri dvorane hotela Hills na Ilidži.

"Učesnici su podijeljeni u tri kategorije – pioniri (U-14), kadeti (U-16) i juniori (U-18). U svakoj kategoriji takmičit će se po osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Prvenstveni cilj ovog projekta je promocija košarke za mlade, ali i Sarajeva kao grada u kojem je sport ispod obruča uvijek imao posebno mjesto", istakao je Dejan Radović, predsjednik Udruženja za razvoj sporta i kulture Sportkult, koje je organizator turnira.

Naselje u Sarajevu ostalo bez kontejnera: Kontaktirali smo Općinu i Rad, evo šta su nam rekli

Naselje u Sarajevu ostalo bez kontejnera: Kontaktirali smo Općinu i Rad, evo šta su nam rekli

Generalni sponzor ovog međunarodnog košarkaškog turnira, koji se održava četvrtu godinu zaredom, je kompanija Telemach BH.

"Nadamo se da će podrška ovom događaju dodatno osnažiti mlade bh. sportiste i sportistkinje i pružiti im priliku za napredak i ostvarenje njihovih punih potencijala i košarkaških snova. Kao generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija i kompanija koja pomaže brojne druge sportske projekte i incijative, Telemach želi potaknuti pozitivne promjene, doprinijeti stvaranju uvjeta za razvoj i promociju bh. sporta i izgradnju novih generacija vrhunskih sportista", istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije