Svaka čast Zmajice: Čudesna pobjeda na startu Eurobasketa

3
Radiosarajevo.ba
Svaka čast Zmajice: Čudesna pobjeda na startu Eurobasketa
Twitter / Trenutak sa meča

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je odličan meč na startu Eurobasketa protiv favorizovane Belgije i ostvarila senzacionalnu pobjedu rezultatom 70:55.

Zmajice su odlično ušle u prvi meč na Eurobasketu nakon 22 godine čekanja. Od starta su bh. košarkašice imale prednost, a sredinom prve dionice i dvocifrenu (14:4).

Koševima Jonquel Jones imale smo lijepu prednost u drugoj dionici, čak 12 poena, no na krilima Emme Meesseman Belgijanke se vraćaju i na poluvrijeme odlazimo sa dva poena prednosti (30:28).

Nastavak donosi pravu ludnicu i rezultatski egal. Belgijanke nisu dale da se odlijepimo, ali i naše košarkašice nisu dozvolile da favorizovani tim uđe u seriju.

Ključnu razliku napravili smo u posljednjih pet minuta susreta. Zmajice su pogodile tri vezane trojke i otišle na devet poena razlike. Do kraja smo odigrali odličnu odbranu, borbenu, piše SC Sport

U nastavku je fenomenalan meč odigrala Nikolina Babić koja je meč završila sa 21 poenom, 11 je dodala Jonquel Jones, a 10 Milica Deura.

Kod Belgijanki 24 poena postigla je pomenuta Meesseman, a 13 Julie Allemand.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije