Studenti bez mnogo sreće u Aleksandrovcu: Igokea napravila novi korak ka tituli

Radiosarajevo.ba
Studenti bez mnogo sreće u Aleksandrovcu: Igokea napravila novi korak ka tituli
Košarkaši Igokee uspjeli su napraviti novi korak ka osvajanju titule prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, savladavši ekipu Bosne u trećoj utakmici finalne serije.

Ovog puta, na domaćem terenu, Igokea je slavila sa visokih 74:59, čime je još jednom pokazala popriličnu nadmoć u bh. košarci.

Ipak, još jednom sjajnom partijom, uprkos porazu, mogu se pohvaliti i Studenti koji su nakon pobjede u Sarajevu, u goste četverostrukom uzastopnom prvaku stigli puni optimizma i samopouzdanja.

U prvoj četvrtini Bosna je pružala dobar otpor, ali je domaćin napravio dobar posao, te je prvu dionicu igre završio u svoju korist, pri rezultatu 16:13. Ipak, ni Studenti nisu ostali dužni, te su podigli nivo svoje igre u drugoj dionici, čime su došli do preokreta i solidnog vostva od 24:29.

Treća dionica donijela je totalnu promjenu u igri ekipe iz Aleksandrovca, koja je pokazala veliku raznovrsnost u oba pravca terena, te je do početka posljednje dionice Igokea uspjela doći do preokreta i novog vodstva pri rezultatu 46:41.

Domaćim tim je, zapavo, tek tada i počeo igrati te je utakmicu riješio već na otvorenju posljednje četvrtine, serijom 9:0. Nakon toga bilo je prilično jasno da će domaći košarkaši slaviti, a domaći tim je u jednom momentu uspio stići čak i do vodstva od 23 poena prednosti. Košarkaši Bosne su ipak uspjeli da spuste tu razliku, te poraz učine prihvatljivijim.

Ovim je Igokea stigla na korak do titule, te će joj biti potrebna jedna pobjeda kako bi završili posao u finalnoj seriji, dok će Bosna u utakmici koja se igra u utorak u Sarajevu tražiti spas i majstoricu, koja bi im mogla donijeti titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije