Stručni štab košarkaške reprezentacije ne pušta selektora Vedrana Bosnića

4
Radiosarajevo.ba
Stručni štab košarkaške reprezentacije ne pušta selektora Vedrana Bosnića
Facebook / Vedran Bosnić

Članovi stručnog štaba košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine stali su u odbranu svog šefa Vedrana Bosnića i poslali snažnu poruku u kojoj apeliraju da se Vedran Bosnić što prije vrati na svoje zasluženo mjesto.

Oni koji su sa Bosnićem stvarali uspjeh reprezentacije oglasili su se saopštenjem na društvenim mrežama, a njihove riječi prenosimo u cijelosti.

"Država Bosna i Hercegovina i svaka institucija koja nosi njen grb predstavlja svetinju za svakog istinskog patriotu i za svakog onog koji je u duši i srcu osjeća.

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

U Hrvatskoj pada snijeg, stiže i u BiH: Očekuje se nagli pad temperature i olujni vjetar

Članovi stručnog štaba su upravo ti ljudi koji su nevidljivi servis našim reprezentativcima, ali bez čijeg bi se prisustva i rada teško mogle odraditi i najkraće pripreme, ili odigrati jedna, jedina četvrtina.

Svaki od nas je dugi niz godina u ovom sportu i svako na svoj način i iz ugla struke daje učešća u radu košarkaške reprezentacije. U tom periodu bilo je jako puno promjena, kako u upravljačkim strukturama, tako i na mjestu generalnog sekretara i selektora. Bilo je puno uspona i padova, dobrih i loših rezultata, ali smo zajedno plovili, želeći što bolji rezultat našoj reprezentaciji i pri tome ne postavljajući bilo kakve uslove.

Saradnja sa aktuelnim selektorom Vedranom Bosnićem je nešto što bi moglo postati norma i parametar za svaku saradnju na svakom nivou. Ne postoji riječ koja bi opisala takvu harmoniju u stručnom štabu. Energija kojom zrači, pristup treningu, utakmici, njegova predanost poslu i radna disciplina koju je nametnuo, njegovo košarkaško znanje, kovano kroz igrački i trenerski staž, njegova harizma i srce bosansko su njegov potpis. Na kraju to i rezultati pokazuju.

Želimo da se i naš glas čuje, da zamolimo, zatražimo i apelujemo da se sve ovo odmah zaustavi i da u interesu države Bosne i Hercegovine, njene košarkaške reprezentacije, Košarkaškog saveza i njene armije navijača nastavimo, sa Vedranom na čelu, tamo gdje smo stali, a to je uspješan ciklus kvalifikacija za SP i učešće na EP u Kelnu koje smo izborili briljantno odrađenim kvalifikacijama. Imamo tu obavezu prema svim Bosancima i Hercegovcima, prema ljubiteljima košarke, prema navijačima i prema našoj djeci.

Iskreno i istinski se nadamo da će se ovaj naš glas čuti i da ćemo prevazići svaki međusobni raskorak koji je daleko ispod zajedničkog cilja.

Članovi stručnog štaba muške košarkaške reprezentacije", navodi se u saopćenju, prenosi N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije