Stephen Curry odveo Golden State Warriorse u polufinale Zapada

0
Radiosarajevo.ba
Stephen Curry odveo Golden State Warriorse u polufinale Zapada
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Steph Curry

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriors pobjedom u odlučujućoj, sedmoj utakmici serije kalifornijskog derbija kod Sacramento Kingsa (120:100) izborili su prolazak u polufinale Zapada, gdje slijedi spektakl.

Tamo ih naime već sutra u San Franciscu čeka početak novog velikog kalifornijskog obračuna: LA Lakersi predvođeni LeBronom Jamesom za nastavak legendarnog rivalstva nastalog u NBA finalima između njega i Stephena Curryja, piše SCsport.

Upravo je vođa Warriorsa odveo Golden State u polufinale konferencije utakmicom za historiju, i to nakon što su obje prve utakmice serije izgubili u glavnom gradu Kalifornije. Činilo se da bi aktualni prvaci mogli ispasti već u prvom krugu doigravanja jer je Sacramento imao veliku prednost (2:0) nakon prve dvije utakmice kod kuće, a odlučujuća, sedma, također se igrala na njegovom terenu.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Osim toga, Golden State u Golden Centeru protiv sebe nije imao samo 18 hiljada fanatičnih navijača Kingsa, nego i činjenicu da je ove sezone loš u gostima. No, zato ima Stephena Curryja. On je zabio 50 poena te tako postao najefikasniji igrač u historiji NBA lige kada je u pitanju sedma utakmica. Nikada niko prije njega nije postigao toliko u odlučujućoj utakmici doigravanja.

Curry je tako srušio rekord koji je do sada držao Kevin Durant jer je prije dvije godine postigao 48 poena za Netse protiv Bucksa. Curry je iz igre je gađao 20/38, trice 7/18, a partiju za historiju zaokružio je s 8 skokova i 6 asistencija. No, onih 50 poena ostaju za vječnost, kao i činjenica da je do njih došao sa samo jednom izgubljenom loptom.

Tako je Curry, koji je Warriorse vodio i do izjednačenja u seriji, omogućio Golden Stateu da postane prvi aktualni prvak NBA lige koji je prošao u doigravanju nakon što je gubio 0:2. Veliki doprinos u tom pothvatu dao je Kevon Looney, koji je u sedmoj utakmici postigao 11 poena te imao čak 21 skok, od toga 10 ofanzivnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije