Sretno! Košarkaški juniori BiH danas protiv Latvije

Fena
Sretno! Košarkaški juniori BiH danas protiv Latvije
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra treću utakmicu protiv Latvije u okviru grupe C Evropskog prvenstva u Turskoj.

Bh. juniori su u petak u prvoj utakmici, nakon dramatične završnice, savladali selekciju Izraela 103:102 poslije produžetaka, a u subotu su izabranici Josipa Pandže odigrali kvalitetan meč i trijumfovali protiv favorizirane Litvanije rezultatom 79:70.

Nakon ove dvije pobjede, mladi košarkaši BiH su na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja na Eurobasketu, ali iz bh. tabora poručuju da ništa još nije gotovo.

"Nema prostora za euforiju, jer protiv Latvije moramo potvrditi što smo do sada uradili. Oni su šuterska ekipa, koja ima visinu i izuzetno kvalitetne igrače. Nema kalkulacija, moramo s njima ući u 'fajt' ako hoćemo da pobijedimo", poručio je centar reprezentacije BiH Sandro Antunović.

Bh. juniori žele trijumf i prolaz u drugu fazu takmičenja na Eurobasketu u Turskoj, ističe Mateo Zovko.

"Dvije utakmice, dva trijumfa su iza nas a imamo dovoljno motiva, želje i kvaliteta da dođemo do onog najvažnijeg, trećeg protiv Latvije. Moramo odigrati kako se od nas očekuje, opet ginuti na terenu. Imamo ekipu, atmosferu i nadam se novoj pobjedi Bosne i Hercegovine", kazao je Zovko.

Latvija je jučer porazila Izrael u posljednjim sekundama rezultatom 71:70, dok je u prvom meču pretrpjela poraz od Litvanije 62:50.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Latvije igra se danas u 18.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije