Slavni NBA košarkaš: COVID mi je uzeo majku i još šest članova porodice

0
Radiosarajevo.ba
Slavni NBA košarkaš: COVID mi je uzeo majku i još šest članova porodice
Foto: Instagram / Karl Anthony Towns

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa Karl Anthony Towns (25) otkrio je za ESPN da mu je sedam članova porodice preminulo od posljedica koronavirusa.

"Sinoć su mi javili da sam izgubio ujaka. Teško je, izgubio sam puno članova porodice, ljudi bez kojih danas ne bih bio tamo gdje jesam", kazao je Towns.

Nesretna NBA zvijezda u martu je ostala bez majke koja je preminula uslijed komplikacija uzrokovanih koronavirusom.

"Prošao sam puno toga, počevši od smrti moje mame. Vidio sam puno kovčega u posljednjih sedam, osam mjeseci. Puno članova porodice zarazilo se koronom i dalje tražim odgovore i pokušavam pronaći način da ostanu zdravi", rekao je on.

Otac slavnog košarkaša također se borio sa smrtonosnim virusom, ali se, za razliku od supruge, uspio oporaviti.

Nakon što je njegova majka prvi put smještena na odjel intenzivne njegu u martu, Towns je na Instagramu objavio emotivan video u kojem moli ljude da ozbiljno shvate pandemiju i poduzmu sve mjere opreza.

Iako je Towns predan momčadi, napomenuo je da će biti "teško igrati", a da ga ne bodri njegova majka.

"Psihički nisam najbolje otkad je otišla u bolnicu. Svakim danom je sve teže jer neprestano gubim ljude, a sezona samo što nije počela.

Mama bi stajala na tribinama i uvijek bih se nasmijao kada bih je vidio kako se zabavlja dok me gleda. Bit će mi teško igrati bez nje. Ipak, košarka mi daje priliku da oživim lijepe uspomene", zaključio je košarkaš Minnesote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije