Skandal u Atini: Nakon poraza u kvalifikacijama za Olimpijadu, Hrvati se tukli

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Atini: Nakon poraza u kvalifikacijama za Olimpijadu, Hrvati se tukli
Foto: Prtscr / X.com / Tuča reprezentativaca Hrvatske

Hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac bili su u središtu tučnjave koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila u Atini.

Nakon finalne utakmice predolimpijskog turnira u Pireju, Hrvati su se odlučili opustiti uz večeru i piće u jednom atenskom noćnom klubu. Prema pisanju TMZ-a, oko 5:30 ujutro izbila je tučnjava u kojoj su sudjelovali Šarić i Zubac sa jedne, te neki navijači Grčke, sa druge strane.

Po video-snimci TMZ-a, vidi se da se Zubac naguravao s nekim ljudima dok je u pozadini bio srušen jedan stol u ugostiteljskom objektu u kojem su bili. U sljedećem kadru neko je na tlo srušio Šarića i počeo ga gušiti s leđa.

Kultura na ulice 2024! i KUD Lola organiziraju otvaranje 3. Internacionalnog festivala folklora

Kultura na ulice 2024! i KUD Lola organiziraju otvaranje 3. Internacionalnog festivala folklora

O svemu se oglasio i Hrvatski košarkaški savez:

"Nastavno na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se očituje na sljedeći način:

Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u skladu s potrebama igrača.

Nakon teških višesedmičnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara, javio je Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije