Skandal potresa špansku košarku: Igrač Barcelone potapšao sutkinju po stražnjici

2
Radiosarajevo.ba
Skandal potresa špansku košarku: Igrač Barcelone potapšao sutkinju po stražnjici
Foto: Screenshot/Twitter / Trenutak poslije incidenta

Barcelona je do teškog trijumfa došla poslije preokreta, nakon što je na poluvremenu imala četiri poena zaostatka. Gosti iz Katalonije su do kraja treće četvrtine uspjeli da poravnaju rezultat, a u posljednjih deset minuta su došli do preokreta i važnog trijumfa pred duplo kolo Evrolige.

Ipak, po završetku meča, gotovo niko ne priča o fenomenalnoj košarkaškoj predstavi i sjajnom preokretu Barce, već je u žižu javnosti dospeo Dario Brizuela zbog jednog poteza koji je napravio sredinom posljednje četvrtine.

Reprezentativac Španije je u jednom napadu Tenerifa preuzeo protivničkog centra Frana Gueru i tom prilikom mu je dosuđen faul, pošto ga je rukama držao u reketu.

Prilika za mlade: Otvoren Sajam zapošljavanja na Ekonomskom fakultetu UNSA

Prilika za mlade: Otvoren Sajam zapošljavanja na Ekonomskom fakultetu UNSA

Brizuela je posle te odluke prišao Jasmini Alkaras, koja je dijelila pravdu na meču i koja je dosudila pomenuti prekršaj, a sve kako bi je udario po zadnjici.

Bek Barcelone je momentalno dobio tehničku grešku, ali ni taj poklon nije pomogao domaćoj ekipi da na kraju izbjegne poraz.

Najzaslužniji za pobjedu Barcelone bio je Nikolas Laprovitola sa 21 poenom, a osim njega su dvocifreni bili još Tomáš Satoranský sa 12 i Chimezie Metu koji je dodao 11. Zapaženu ulogu imao je i Álex Abrines sa devet koševa, dok su pomenuti Brizuela i Jan Veselý ubacili po osam. Doskorašnji kapiten Partizana Kevin Panter je meč završio sa sedam poena, koliko je imao i Jabari Parker.

Na drugoj strani, u poraženom taboru je bolji od ostalih bio Giorgi Shermadini sa 19 poena, dok je jedan manje ubacio David Kremer. Također, dvocifreni učinak je ostvario Fran Guera sa 13, odnosno Payton Willis sa 10 koševa, piše sportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije