Košarkaški spektakl u Sarajevu: KK Bosna čuva sjećanje na legendarnog Kinđeta, stiže i Neno Marković

1
Radiosarajevo.ba
Košarkaški spektakl u Sarajevu: KK Bosna čuva sjećanje na legendarnog Kinđeta, stiže i Neno Marković
Foto: KK Bosna / KSC Skenderija

U znak sjećanja na najboljeg sportistu BiH 20. stoljeća i njegov ogroman doprinos razvoju košarke i sporta uopće u Sarajevu i BiH, KK Bosna Sarajevo organizuje 17. Memorijalni turnir Mirza Delibašić.

Ovaj turnir tradicionalno okuplja neke od najatraktivnijih klubova regiona i postao je jedan od najvažnijih košarkaških događaja organiziranih u Sarajevu posljednjih desetljeća.

Ovogodišnji memorijal bit će održan u sarajevskoj Skenderiji, 14. i 15. septembra (subota i nedjelja), a osim domaćina, na turniru će učestvovati još tri kluba BC Dubai, Dinamo BDS Sassari i U-BT Cluj-Napoca.

Dragan Bursać: Banja Luka sa Tvrtkom Kotromanićem postaje istinski bosanski grad!

Dragan Bursać: Banja Luka sa Tvrtkom Kotromanićem postaje istinski bosanski grad!

Ono što ovogodišnji turnir čini posebno atraktivnim za javnost su klubovi koji će se predstaviti sarajevskoj publici.

Domaćin turnira KK Bosna Sarajevo u sezonu ulazi u znatno izmijenjenom i podmlađenom sastavu. Niti jedan igrač Studenata nije stariji od 30 godina, a sa klupe ih predvodi i novi trener Zoran Kašćelan, kojem asistira doskorašnji kapiten Muhamed Pašalić.

Veliku pažnju javnosti privlači BC Dubai, klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će učestvovati u ABA ligi te koji ima aspiracije ka Euroligi. Ovo će biti njihovo prvo pojavljivanje pred sarajevskom publikom.

Italijanski Dinamo Sassari sa klupe predvodi bh. košarkaška legenda Nenad Marković, koji će se tako ponovno vratiti na parket sarajevske Skenderije, a jedan od nosilaca igre je i bh. reprezentativac Miralem Halilović.

Redovni učesnik Eurocupa, rumunski Cluj-Napoca četvrti je klub koji će učestovati na turniru, a koji će se također predstaviti sa izuzetno snažnim sastavom.

Polufinalne utakmice igraju se u subotu. Od 17 sati na rasporedu je susret BC Dubai – U-BT Cluj Napoca, a od 20 sati KK Bosna – Dinamo BDS Sassari.

U nedjelju se igraju utakmica za treće mjesto te finalna utakmica.

Sve utakmice se igraju u Sarajevu, KSC Skenderija (dvorana D1), a broj ulaznica je ograničen te je dostupan putem platforme entrio.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije