KK Bosna dogovorio važno partnerstvo: Najavljeni ambiciozni ciljevi  

0
Radiosarajevo.ba
KK Bosna dogovorio važno partnerstvo: Najavljeni ambiciozni ciljevi   
Foto: KK Bosna / Zajednička press-konferencija KK Bosna i Ministarstva kulture i sporta KS

Košarkaši sarajevske Bosne ostvarili su u protekloj sezoni izuzetan uspjeh osvajanjem Kupa "Mirza Delibašić", čime su se vratili u vrh bosanskohercegovačke klupske košarke. Pored ovog uspjeha, klub je zauzeo treće mjesto u borbi za titulu prvaka BiH, te je sudjelovao u kvalifikacijama za ABA2 ligu.

U prostorijama Košarkaškog kluba Bosna danas je održana zajednička konferencija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i KK Bosna, na kojoj su najavljeni planovi za predstojeće aktivnosti te dogovorena dugoročna saradnja i partnerstvo između Ministarstva i Kluba, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda istakao je ponos zbog povratka košarke u Sarajevo, te najavio ambiciozne ciljeve koje će Ministarstvo podržati.

Sarajevska Olimpijada u Madridu: Otvorena izložba 'Olimpijski duh ujedinjuje svijet'

Sarajevska Olimpijada u Madridu: Otvorena izložba 'Olimpijski duh ujedinjuje svijet'

"Ponosan sam na povratak sjaja Bosne. Rad, trud i posvećenost igrača, stručnog tima i Uprave, predvođene predsjednikom Dubravkom Barbarićem, ključni su za uspjeh. Ministarstvo je u protekle dvije godine značajno pojačalo svoju podršku, a sada ćemo je dodatno ojačati. Ovo je važan korak ka stabilnosti i kontinuitetu u razvoju mladih košarkaša, promovirajući sport i zdrav život među mladima”, naglasio je Magoda.

Ministar je također istaknuo sjajnu sezonu razvojnog tima KK Bosna, koji je ostvario 26 uzastopnih pobjeda i osvojio ligu prvaka A2 lige jug, čime je potvrđena svijetla budućnost Bosne i košarke u Sarajevu.

➡️ "Koje god takmičenje 'Bosna' bude igrala, mora igrati na titulu!", istakao je Dubravko Barbaric, predsjednik KK "...

Posted by KK BOSNA on Friday, July 12, 2024

Predsjednik KK Bosna Sarajevo Dubravko Barbarić najavio je pripreme prvog tima za nadolazeću sezonu i istaknuo važnost nastupa u ABA2 ligi kao najveći izazov.

"Podrška Ministarstva nama je od ključne važnosti. Zahvaljujući njoj, ostvarili smo značajne sportske uspjehe, uključujući povratak Kupa BiH u Sarajevo nakon 14 godina. Posebno cijenimo poboljšanu saradnju s Ministarstvom od dolaska ministra Magode na ovu funkciju", rekao je Barbarić, naglašavajući kako je javna podrška i saradnja s gradskim i državnim institucijama ključna za daljnji napredak.

Iz KK Bosna su najavili i važna pojačanja, te su danas ugovore potpisali perspektivni mladi košarkaši, Drago Božić, kadetski reprezentativac i Ajdin Delić, juniorski reprezentativac BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije