Skandal potresa Košarkaški savez BiH!? Božo Bošnjak najavio krivične prijave, javit će se i ministru

1
A. S.
Skandal potresa Košarkaški savez BiH!? Božo Bošnjak najavio krivične prijave, javit će se i ministru
Foto: Košarkaški savez / Obavljen žrijeb za mlade košarkaše

Ovo je skandal nad skandalima. Odgovorno tvrdim da se sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije održala 14. juna ove godine. Sve je izmišljeno.

Ovo kaže Božo Bošnjak, košarkaški radnik iz Širokog Brijega, koji tvrdi da vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine nikada nije održana.

Božo Bošnjak je, inače, član Skupštine Košarkaškog saveza BiH.

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

"Nikakav poziv za ovu sjednicu nisam dobio", dodaje Bošnjak.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba, Bošnjak kaže da je pisao čelnicima KSBiH da mu daju objašnjenje o ovome...

Kaže da je očekivao odgovor od Nataše Bašović, dugogodišnja uposlenica Saveza, koja je ujedno i aktuelni izvršni sekretar Košarkaškog saveza BiH. Nadao se i odgovoru od predsjednika KSBiH Dalibora Miloša. Nikada mu se niko nije udostojio da se javi.

"Pisao sam Natašu, nadao se da mi i Dalibor odgovori, ali nikakav odgovor nisam dobio. Ja sam ozbiljan čovjek i sve ovo moram istjerati na čistac", priča nam Bošnjak.

Božo Bošnjak
Foto: Privatni album : Božo Bošnjak

U obrazloženju odluke Ministarstva pravde BiH o izmjenana koje je tražio Košarkaški savez BiH navodi se da je podnosilac zahtjeva naknadno, 29. juna, izvršio dopunu zahtjeva te dostavio zapisnik sa vanredne sjednice skupštine, spisak delegata koji su prisustvovali sjednici, kao i odgovarajuće odluke o razrješenju, odnosno imenovanju.

Prethodni zahtjev ovom ministarstvu je podnesen 29, maja, no nije uvažen i vraćen je na dopunu odlukom od 9. juna.

Problem je bio vezan za Skupštinu, pa je već 14. juna, prema podacima dostavljenim Ministarstvu,  navodno organizirana vanredna sjednica sa odgovarajućim odlukama.

Bošnjak tvrdi da nikada nije došlo do ove sjednice skupštine KSBiH te je najavio da će podnijeti krivične prijave i obavijestiti ministra pravde Davora Bunozu.

"Idem do kraja", kaže Božo Bošnjak za Radiosarajevo.ba.

Poslali smo upit i čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine - kada dođe odgovor,  odmah ćemo informirati bh. javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije