Sjajna vijest stiže jutros iz Osake: Jones i Zmajice ljepšu nisu mogle dobiti

0
A. S.
Sjajna vijest stiže jutros iz Osake: Jones i Zmajice ljepšu nisu mogle dobiti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jonquel Jones

Žensku košarkašku repezentaciju Bosne i Hercegovine u Japanu danas u 10 sati očekuje kvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji.

Izabranice Gorana Loje će u Osaki igraju protiv domaće selekcije Japana, nakon što su jučer doćživjele težak poraz protiv Kanade (64:96).

Podsjetimo,Bjelorusija je otkazala dolazak zbog problema sa koronavirusom koji se uvukao u njihove redove, pa se svi nadamo da će Zmajice izboriti plasman u Australiju, jer tri najbolje selekcije idu na Mundobasket.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje potvrda FIBA-e, očekuje se u narednim danima.

Lijepa vijest koju smo saznali jutros je - da je FIBA razmišljala da u Japan umjesto Bjelorusije pošalje Španiju, ali da se to, ipak, nije dogodilo, čime je posao Zmajica olakšan.

Prema saznanjima našeg portala, šanse su veoma male, jer je kalendar takmičenja za 2022. već ranije isplaniran i očekuje se da će nakon utakmice biti biti proglašena učesnikom Svjetskog prvenstva,

Direktan TV prijenos duela protiv Japana možete gledati na kanalu Sport klub 1 od 9:55 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije