Široki slavi titulu prvaka BiH: Braća Drežnjak srušila Sparse na Pecari

Radiosarajevo.ba
Široki slavi titulu prvaka BiH: Braća Drežnjak srušila Sparse na Pecari

Košarkaši Širokog postali su novi prvaci BiH! Do desete titule državnog prvaka, prve nakon sedam godina, Širokobriježani su došli pobjedom na sarajevskim Sparsima u petoj i odlučujućoj utakmici finala play-offa.

Utakmica je odigrana u fantastičnoj atmosferi u dvorani na Pecari pred 5.000 gledalaca, koji su burno proslavili trijumf svojih ljubimaca 82:69.  

Široki je bolje otvorio utakmicu i u 6. minutu ostvario prvu osjetniju prednost (15:8), no onda goste prave seriju (0:10) i dobijaju prvu četvrtinu (16:18). I u drugoj četvrtini vođena je ravnopravna borba da bi trojkom Jovanovića gosti otišli na odmor s poenom prednosti (34:35).

Odluka o pobjedniku pala je u trećoj četvrtini koju je Široki, na krilima Matea i Darija Drežnjaka, dobio 26:12 i prešao u nedostižno vodstvo (60:47).

Posljednja četvrtina rutina bila je samo formalnost. Nakon što u nedjelju nisu iskoristili meč-loptu na domaćem terenu, puleni Marka Trbića nisu imali snage za preokret. Širokobriježani su mirno priveli utakmicu kraju i zabilježili trijumf 82:69

Najbolji u timu Širokog bili su Mateo Drežnjak s 21 poenom, Dario Drežnjak (17), Fenner (18), dok su Sparse predvodili Durmo (13), Jovanović (13), Bajramović (11).

Tako je sjajna finalna serija za prvaka BiH u košarci okončana rezultatoim 3:2 za Široki, a u dvorani na Pecari navijači su burno proslavili titulu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije