Sparsi od gotovog napravili veresiju: MZT rastužio pune tribine na Grbavici

J. M.
Sparsi od gotovog napravili veresiju: MZT rastužio pune tribine na Grbavici
U prvoj polufinalnoj utakmici play-offa ABA 2 lige košarkaši Sparsa su u Sarajevu poraženi od skopskog MZT-a rezultatom 70:71.

Meč u dvorani na Grbavici odigran je u atmosferi kakva godinama nije zabilježena u Sarajevu na nekoj klupskoj košarkaškoj utakmici.

Nošeni podrškom s prepunih tribina puleni Marka Trbića odigrali su izvanredno prvo poluvrijeme. Na krilima sjajnog Kenana Kamenjaša, Sparsi dobijaju prvu četvrtinu 19:9, a trojkom Slobodana Jovanovića sa zvukom sirene na odmor odlaze s 15 poena prednosti (42:27).

Nakon što je Durmo na startu treće četvrtine pogodio za najveću prednost Sparsa (44:27), uslijedio je neshvatljiv pad u igri domaćina. Predvođeni iskusnim Predragom Samardžijskim košarkaši MZT-a hvataju priključak i u 29. minutu rezultat je izjednačen na 53:53.

Ovo je trglo košarkaše bh. kluba koji ponovo preuzimaju vodstvo i u 33. minutu trojkom Zahiragića odlaze na +9 (62:53). No, ponovo je uslijedio pad, pa svega tri minuta kasnije Ive Ivanov poravnava na 62:62. U finišu utakmice košarkaši Sparsa ponovo se odvajaju na 70:64 i onda od gotovog prave veresiju.

Nekoliko nerezonskih šuteva, među kojima je posljednji Hasandićev 25 sekundi prije kraja pri rezultatu 70:69, daju gostima šansu za pobjedu. MZT to koristi i Lester Medford u posljednjoj sekundi pogađa za pobjedu Skopljanaca 70:71.

Najefikasniji u timu Sparsa bili su Kamenjaš (15), Bajramović (10), Durmo (9) i Protić (9), dok su MZT predvodili Simonovski, Medford i Ivanov sa po 13 koševa.

Druga utakmica igra se u nedjelju u Skoplju, a eventualna majstorica u četvrtak 28. marta u Sarajevu.

Pobjednik iz duela Sparsa i MZT-a igrat će u finalu play offa za plasman u Prvu ABA ligu s boljim iz dvomeča Sixt Primorske iz Kopra i čačanskog Borca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije