Sinoć se u NBA ligi dogodilo nešto što nije čak 70 godina

Radiosarajevo.ba
Sinoć se u NBA ligi dogodilo nešto što nije čak 70 godina
Foto: Fansided.com / Ilustracija

Nevjerovatno lošu utakmicu odigrali su Brooklyn Netsi protiv New York Knicksa. Rezultatom 82:94 izgubili su od momčadi koja je uoči ove utakmice imala sedam pobjeda i 24 poraza.

Netsi su ispisali i historiju NBA lige. Pogodili su samo osam šuteva za dva poena (promašili su ih 20). To nikome nije uspjelo otkako je uveden šut za tri poena (1979.) i otkako je uvedeno vremensko ograničenje napada na 24 sekunde (1954.).

Posljednji put kad je neka ekipa pogodila manje šuteva za dva poena dogodilo se 1950. godine na utakmici Lakersa i Pistonsa. Tada su obje ekipe pogodile po četiri šuta, a utakmica je završena pobjedom Pistonsa 19:18.

Netsi su imali samo 26,9 posto pogođenih šuteva, što je najmanje u ligi od 2012. godine.

„Igrali smo jako, jako loše. Igrali smo smiješno loše“, iskren je bio košarkaš Netsa Spencer Dinwiddie koji je postigao 25 poena, većinu slobodnim bacanjima (12).

Igrači Netsa loše su šutirali i za tri poena, a ispucali su čak 50 trica. Taurean Prince promašio je devet trica (1-10), Dinwiddie šest (3-9), Garrett Temple i Joe Harris po pet (2-7), Wilson Chandler šest (0-6)...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije