Senzacionalni Gaučosi pomeli Francuze za finale Mundobasketa

Radiosarajevo.ba
Senzacionalni Gaučosi pomeli Francuze za finale Mundobasketa
Foto: FIBA / Luis Scola

Košarkaška reprezentacija Argentine slavila je protiv Francuske rezultatom 80:66 i tako nastavila fenomenalni pohod sve do finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Kini.

Nakon nekoliko nevjerovatnih pobjeda, eliminacije i Srbije u četvrtfinalu, Argentinci su izbacili još jednog od favorita za najveći plasman na šampionatu, Francusku.

Od samog starta Južnoamerikanci su bili bolji i imali prednost koja je nerijetko bila i dvocifrena. Čak su Gaučosi vodili i sa 15 poena razlike (60:45), kao i u još nekoliko navrata tokom treće dionice.

Do kraja su Francuzi imali svoje nalete, ali bi senzacionalni Argentinci odmah uzvraćali trojkom za trojku, poenom za poen.

Fenomenalni Luis Scola bio je ponovo impresivan, postigao je 28 poena i 11 skokova, a Facundo Campazzo je dodao 12 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Francuza Frank Ntilikina je postigao 16, a 15 Evan Fournier, što nije bilo dovoljno za manje bolan poraz ili nešto više čak.

Tako će Argentina igrati najvažniji meč na prvenstvu u borbi za zlato protiv Španije, dok će Francuzi igrati protiv Australije u duelu za treće mjesto, piše Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije