Selektor Mulaomerović objavio spisak: Pozvani Musa, Nurkić, Teletović...

Anadolija
Selektor Mulaomerović objavio spisak: Pozvani Musa, Nurkić, Teletović...
Radiosarajevo.ba / Damir Mulaomerović
Damir Mulaomerović, selektor košarkaške reprezentacije BiH objavio je konačan spisak igrača na koje će računati tokom priprema za kvalifikacije za Eurobasket 2017.

Okupljanje bh. košarkaša zakazano je za 25. julu u Tuzli u večernjim satima. Poziv su dobili sljedeći igrači: Edin Atić, Nedim Buza, Haris Delalić, Nihad Đedović, Nikola Gajić, Amar Gegić, Nemanja Gordić, Miralem Halilović, Kenan Karahodžić, Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Džanan Musa, Jusuf Nurkić, Muhamed Pašalić, Dalibor Peršić, Alexander Renfroe, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović, Mirza Teletović i Adin Vrabac.

Košarkaška reprezentacija BiH u kvalifikacijama će igrati u grupi C, a protivnici će joj biti Rusija i Švedska. Kvalifikacije će početi 31. augusta, a završiti 17. septembra ove godine. Na Evropsko prvenstvo plasirat će se pobjednici iz svake od sedam grupa, te četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Eurobasket 2017. igrat će se u četiri države, Finskoj, Rumuniji, Izraelu i Turskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije