Džanan Musa u najboljoj petorci na Svjetskom prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Džanan Musa u najboljoj petorci na Svjetskom prvenstvu
Kadetska reprezentacija SAD-a postala je prvak svijeta nakon što je rezultatom 96:56 pobijedila selekciju Turske u finalu Svjetskog prvenstva za košarkaše do 17 godina koje se igra u španskom gradu Zaragozi.

Košarkaš iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Džanan Musa ušao je među najboljih pet igrača na Svjetskom prvenstvu u košarci za igrače do 17 godina koje se odigralo u španskoj Zaragozi.

Musa je u prosjeku postizao 34 poena po utakmici uz 8,1 skokova i tri asistencije po čemu je najbolji igrač SP-a. Ipak, nagrada za MVP-a prvenstva pripala je Amerikancu Collinu Sextonu, članu pobjedničke reprezentacije koja je večeras u finalu savladala Tursku sa 96:56 i osvojila zlatnu medalju.

U najboljoj petorci prvenstva su Collin Sexton (SAD), Arnas Velicka (Litvanija), Džanan Musa, Sergi Martinez (Španija) i Wendell Carter Jr. (SAD).

Prethodno je naš košarkaški dragulj je u susretu s Tajvanom ubacio 50 poena, te je postao apsolutni rekorder po broju poena na jednoj utakmici, a i američki portal Ridiculousupside.com, koji se bavi analizom svih mladih potencijala, koji bi nekada mogli žariti i paliti NBA ligom u svoju listu najvećih potencijala na ovom Svjetskom prvenstvu je uvrstio i sjajnog kapitena naše reprezentacije, Džanana Musu, koji je ocijenjen kao ubjedljivo najbolji igrač na prvenstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije