Robert Rikić: Tužno je što smo nadareni za sport, a nemamo uslove za napredak

0
Radiosarajevo.ba
Robert Rikić: Tužno je što smo nadareni za sport, a nemamo uslove za napredak
Foto: ABA Leauge / Mostarac razočaran u bh. košarku

Robert Rikić, košarkaš MZT-a, dao je opširan intervju za MeridianSportBH. Između ostalog, govorio je o aktuelnoj sezoni, ostatku svoje karijere, drugom sportu kojim se bavio do svoje 17. godine, kao i lošim iskustvima iz jednog od bosanskohercegovačkih klubova.

Robert Rikić je rođen 1990. u Mostaru, a trenutno nastupa za skopski MZT, koji se takmiči u Ligi Sjeverne Makedonije i Drugoj ABA ligi. Sa 218 cm visokim centrom smo razgovarali u Banjoj Luci, za vrijeme posljednjeg turnira regionalnog šampionata.

Njegova ekipa je u prvoj utakmici u "Boriku" poražena od Sutjeske sa 56:55, nakon što je Jovan Vojinović postigao pet poena u samom finišu. Potom su uspješnom realizacijom Adema Mekića u ključnim trenucima sa 76:75 savladali Podgoricu, da bi rezultatom 83:75 bili bolji od Vojvodine.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

“Vojinović jeste dao tih pet poena, ali ne bih rekao da je baš to presudilo. Ta prva utakmica je bila stvarno neefikasna, imali smo problem sa izgubljenim loptama, a desile su i neke promjene i povrede u timu, sve to je psihički uticalo na nas.

Drugi meč je takođe bio težak, ali hvala Bogu, dobili smo ga pa smo se mogli malo i opustiti pred treći, u kome smo slavili nešto lakše.

Naglasak nam je na odbrani, ali imamo i sjajan napadački potencijal, sposobni smo da postižemo mnogo poena i više nam odgovara takva igra” – započeo je Rikić.

Ostatak intervjua pročitajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije