Reprezentativci BiH: Gordić bolji od Sulejmanovića, Musa vodio Cedevitu

Radiosarajevo.ba
Reprezentativci BiH: Gordić bolji od Sulejmanovića, Musa vodio Cedevitu
/ Detalj s utakmice Cibona - Budućnost 87:94 (Foto: Cibona)
Košarkaši Budućnosti savladali su večeras Cibonu rezultatom 94:87 u utakmici 21. kola ABA lige.

Ovaj susret je bio interesantan i bh. javnosti, jer su se jedan naspram drugog našli naši reprezentativci - Emir Sulejmanović i Nemanja Gordić.

Bodovi su na kraju pripali Gordićevoj ekipi, a plejmejker bh. reprezentacije pružio je vrlo dobru partiju. Postigao je 10 poena za 19 minuta koliko je proveo na parketu. Svojoj statistici dodao je i pet asistencija i dvije ukradene lopte, pa je na kraju imao valorizaciju od 12 indeksnih poena.

Sa druge strane, Sulejmanović je bio solidan u porazu svog tima: Upisao je sedam poena i tri skoka, te kreirao jedan od najljepših poteza meča. 

Košarkaši Cedevite savladali su večeras ekipu Vrijednosnice rezultatom 98:70, u utakmici 16. kola A1 lige Hrvatske, a do pobjede ih je vodio naš mladi reprezentativac Džanan Musa.

Musa je zabilježio 22 poena za 31 minut koliko je proveo na terenu. U svoju statistiku najtalentovaniji bh. košarkaš dodao je tri skoka, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Markus Lončar, drugi bh. reprezentativac u redovima Cedevite, večeras je pružio solidnu partiju – u igri je proveo 21 minut, postigao šest poena, upisao šest skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije