Sjajnih 18 poena Kikanovića u porazu Albe od Cedevite: Musa bez nastupa

Radiosarajevo.ba
Sjajnih 18 poena Kikanovića u porazu Albe od Cedevite: Musa bez nastupa
U okviru top 16 faze košarkaškog Eurocupa, u zagrebačkom Domu sportova, svoje snage odmjerili su domaća Cedevita i Alba iz Berlina. Na suprotstavljenim stranama našli su se klubovi dva bh. reprezentativca, a uspješniji su bili domaći.

Košarkaši Cedevite već na samom startu utakmice pokazali su svoju dominaciju, te su sjajnom igrom stigli već do visokih deset poena prednosti na kraju prve dionice, pri rezultatu 27:17. To im je poslužilo kao motivacija za nastavak susreta, te su i drugu četvrtinu završili sa pozitivnim ishodom, a na kraju prvog poluvremena rezultat je glasio 50:34.

Drugi dio utakmice bio je poprilično monoton, jer su košarkaši Cedevite mudro držali stečenu prednost, zbog čega se nisu izlagali prevelikom riziku. S druge strane, košarkaši njemačkog tima pokušavali su na sve načine da dođu do preokreta u ovom susretu, koji bi im donio novu pobjedu ove sezone, ali to im nije pošlo za rukom, te je susret završen rezultatom 99:83.

Albi nije pomogla ni sjajna partija bh. reprezentativca Elmedina Kikanovića, koji blista ove sezone i koji je u ovoj partiji predvodio svoj tim. Kikanović je postigao 18 poena za nešto više od 23 minute, koliko je proveo na parketu, a uz to je dodao i jedan skoku, te dvije asistencije.

Džanan Musa, mladi bh. košarkaš na drugoj strani nije upisao niti jedan minut igre. Veljko Mršić odlučio je da mladog košarkaša poštedi ovog susreta, što se najzad ispostavilo i kao dobar potez, jer je njegova ekipa sjajno funkcionirala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije