Rahimić i Dragović najavili duel Bosne protiv Širokog: "Čeka nas težak ispit"

0
Radiosarajevo.ba
Rahimić i Dragović najavili duel Bosne protiv Širokog: "Čeka nas težak ispit"
FOTO: Facebook / Studenti dočekuju Široki

U 5. Kolu Prvenstva BiH, košarkaši KK Bosna dočekuju dugogodišnjeg rivala ekipu HKK Široki.

Da "Studente" čeka težak "ispit" složili su se šef stručnog štaba Dženan Rahimić i Balša Dragović.

"Nakon Sparsa još jedna utakmica protiv Aba 2 ligaša. U goste nam dolazi ekipa Širokog, uz Borac najbolja ekipa u ligi, što potvrđuje i niz od sedam ili osam utakmica bez poraza. U odličnoj su formi, pokriveni odlično na svakoj poziciji. Biće izuzetno teško, moraćemo biti na svom maksimumu da bi probali parirati takvoj ekipi. Iskreno veselim se utakmici protiv tako odlične ekipe i samo želim da odigramo jednu pravu mušku utakmicu i probamo parirati jednoj odličnoj ekipi", rekao je Rahimić.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

KK Bosna u novu sezonu ulazi s novim trenerom

KK Bosna u novu sezonu ulazi s novim trenerom

Dragović je posebno istakao važnost podrške s tribina.

"Predstoji nam utakmica protiv jednog od glavnih favorita u ligi ove sezone i ekipe koja je u prva četiri kola zabilježila isti broj pobjeda. Još jedan pokazatelj njihove dobre forme je i skorašnji balon ABA2 lige gde je ekipa Širokog trijumfovala u sva tri meča. S toga, potpuno smo svjesni njihovog kvaliteta i sigurno ćemo spremni ući u duel.

Mi ovaj meč dočekujemo u dobrom raspoloženju, nakon veoma važnog trijumfa u gradskom derbiju. Vjerujem da ćemo u nedelju pružiti svoj trenutni maksimum i da ćemo skoncentrisanom i požrtvovanom igrom odigrati dobar meč.

Uzdamo se u naše navijače, koje bih ovim putem pozvao da dođu u Skenderiju u što većem broju i budu naš šesti igrač, kao što je to bio slučaj u dosadašnje dvije utakmice na domaćem terenu", dodao je Dragović.

Susret se igra u nedjelju, 4. decembra, u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije