Prvi Vujoševićev poraz: Košarkaši BiH izgubili od Makedonije

Radiosarajevo.ba
Prvi Vujoševićev poraz: Košarkaši BiH izgubili od Makedonije
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u finalu Trofeja Makedonije od domaće reprezentacije, bilo je 71:64, za ujedno prvi poraz našeg nacionalnog tima pod vodstvom Duška Vujoševića.

U odnosu na utakmicu sa Portugalom u našoj reprezentaciji ponovo nije bilo Amerikanca Alexa Renfroea kao ni dva košarkaša Igokee Stefana Glogovca i Darka Talića, a po prvi put je među 12 košarkaša bio Njegoš Sikiraš.

Zmajevi su dobro otvorili utakmicu, te su većim dijelom prve dionice kontrolisali rezultat, a kao rezultat toga je minimalno vodstvo poslije deset minuta utakmice, bilo je 19:18. Makedonci su drugu četvrtinu otvorili serijom 6:0 poslije čega je Vrabac pogodio trojku, a Makedonci postigli pet vezanih poena i došli do prednosti 29:22. Poslije toga Duško Vujošević je tražio minutu odmora, pa su se naši momci trojkom Muratovića u 16. minuti vratili na minus četiri, bilo je 34:30.

Do kraja druge četvrtine Makedonci su preko Tasovskog uspjeli dodatno povećati prednost i na odmor otići sa pet poena razlike u odnosu na našu reprezentaciju, 40:35.

Makedonci su tricom Tasovskog otvorili drugo poluvrijeme, a u jednom trenutku su imali i devet poena prednosti, bilo je 49:40. Ipak, Lončar je pogodio uz dodatno slobodno bacanje, te je uspio smanjiti prednost domaće reprezentacije. Potom je novi košarkaš Širokog Brijega napravio namjernu ličnu grešku na Vojdanu Stojanovskom što Makedonci nisu uspjeli iskoristiti, pa je tako BiH koševima Vrabca sa linije za slobodna bacanja u 28. minuti kompletirala seriju 9:2 i smanjila zaostatak na dva poena, 51:49.

Do kraja su za Makedonce pogodili Kostovski i Nikolovski dok je za našu reprezentaciju precizan bio Sejfić, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa četiri poena prednosti domaće selekcije, bilo je 55:51.

Makedonci su u 37. minuti povećali prednost preko Stojanovskog, bilo je 62:58 poslije čega je Lazić pogodio trojku, a na drugoj strani je uzvratio Nikolovski, te se u posljednje tri minute ušlo sa šest poena prednosti Makedonije, 64:58. Za našu reprezentaciju je potom pogodio Atić, a na drugoj strani je bio precizan Tasovski i Makedonci su do kraja zadržali prednost i trijumfovali u ovom meču.

Makedonce je do pobjede vodio Gjurovski sa 12 poena koliko je ubacio i Tasovski koji je dodao i četiri skoka. Još je dvocifren bio Kostovski sa deset poena, četiri skoka i tri asistencije. Kod naše reprezentacije najbolji je bio Markus Lončar sa 15 poena, 11 skokova i tri asistencije dok je Edin Atić dodao 13 poena uz sedam skokova i tri asistencije.


Markus Lončar - 17 poena protiv Makedonije (22... by clipsbh

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije