Prvi pick drafta van terena najmanje tri mjeseca

Anadolija
Prvi pick drafta van terena najmanje tri mjeseca
Ben Simmons, prvi pik ovogodišnjeg NBA drafta i čovjek koji je navijačima Philadephia 76ersa ponovo donio nadu u dobre rezultate, zbog povrede van terena će biti najmanje tri mjeseca.

Kako javlja Anadolija, službena stranica najjače košarkaške lige na svijetu objavila je da je ljekarskim pregledima utvrđen prijelom kosti u stopalu Simmonsa i da je to razlog zbog kojeg neće moći igrati najmanje tri mjeseca.

Dvadesetogodišnji Simmons teško je povrijedio desno stopalo tokom pripremnog kampa za novu sezonu NBA-a, a uskoro će 208 cm visoki košarkaš biti podvrgnut i operativnom zahvatu.

Teška povreda Simmonsa veliki je šok za upravu i navijače tima iz Filadelfije koji već nekoliko godina prati loša sreća kada su u pitanju nova pojačanja pred početak sezone. Manje dobronamjerni krugovi u NBA ligi kažu da ta ekipa već godinama namjerno gubi, kako bi na draftu imala što veće šanse da dobije visoke pikove.

Košarkaški stručnjaci tvrde da Philadelphia sprema ozbiljan mladi tim i da će u sezonama koje dolaze biti konkurenti za visok plasman. Takva očekivanja uveliko su ugrožena Simmonsovom povredom i neizvjesnošću njegove karijere.

Nije prvi put da se igrač kojeg su projektovali za nosioca povrijedi pred početak sezone. Prije dvije godine je treći pik sa drafta, centar Joel Embid propustio sezonu zbog povrede. Prošle sezone je prvi pik sa drafta Jahlil Okafor imao mnogo problema sa ponašanjem i vladanjem van terena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije