Prva noć All-Star vikenda u NBA: Igrali poznati, pa mladi

0
Radiosarajevo.ba
Prva noć All-Star vikenda u NBA: Igrali poznati, pa mladi
Foto: Screenshot/Twitter / NBA All-Star vikend

Odigrana je prva noć NBA All-Star vikenda, na kojoj smo vidjeli utakmicu poznatih te turnir između ekipa mladih igrača iz ove lige. 

U utakmici poznatih, ekipa koju je vodio bivši NBA šampion Dwyane Wade pobijedila je ekipu koju je vodio vlasnik franšize Utah Jazz Ryan Smith. Najbolji igrač bio je igrač američkog fudbala DK Metcalf, a finalni rezultat je bio 81-78. 

Utakmicu između igrača prve i druge godine ove sezone zamijenio je turnir s četiri ekipe. Tu je pobjedu odnijela ekipa koju je s klupe vodio bivši igrač LA Lakersa Pau Gasol

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Nagradu za najboljeg igrača turnira ponio je bek New Orleans Pelicansa Jose Alvarado. On je pogotkom za tri poena na kraju finalnog meča odnio pobjedu za svoj tim. 

U finalu je još igrala ekipa koju je vodio bivši NBA igrač Jason Terry. Treneri su još bili i bivši NBA košarkaši Deron Williams i Joakim Noah. Sve su se utakmice igrale do određenog broja poena, pa su tako polufinala bila do 40 poena, a finale do 25. 

Večeras nas očekuje takmičenje u vještinama, u zakucavanjima i u šutiranju trojki. Naravno, glavna atrakcija vikenda je sama All-Star utakmica, a ona će se odigrati u nedelju. Subotnja noć počinje u dva ujutro, a možete je gledati na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije