Luka Garza opet dominirao u NBA ligi

0
Radiosarajevo.ba
Luka Garza opet dominirao u NBA ligi
FOTO: Twitter / Luka Garza

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Garza opet je odigrao odlično u pobjedi Minnesota Timberwolvesa nad Utah Jazzom, te tako nastavio svoj niz dobrih utakmica kojima zaslužuje sve više minuta u dresu ove NBA franšize. 

Nakon dvije utakmice sa 10 ili više poena zaredom, Luka Garza je odigrao najbolju partiju u svojoj karijeri. U pobjedi Timberwolvesa nad Jazzom, naš centar je dao 25 poena, te dodao tri skoka i tri asistencije. Ono što je posebno impresivno oko njegovog rekorda karijere je što je šutao 4/5 za tri poena

Podsjetimo, Garza je više puta javno govorio kako želi da igra za našu reprezentaciju. On je završio proces dobijanja bosanskohercegovačkog pasoša u decembru 2021. godine, te još uvijek čeka na službeni debi u našem dresu.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Ako nastavi da dobija minute u najjačoj ligi svijeta i da se dokazuje kao u prethodnih par utakmica, Garza će biti ogromno pojačanje našoj reprezentaciji

Sjajna vijest za Zmajeve: Luka Garza dobio bh. državljanstvo

Sjajna vijest za Zmajeve: Luka Garza dobio bh. državljanstvo

U drugim NBA utakmicama, izdvojili bi pobjedu Boston Celticsa u derbiju protiv Philadelphia 76ersa, debi Kyrie Irvinga u pobjedi Dallas Mavericksa nad Los Angeles Clippersima, te pobjedu Portland Trailblazersa našeg Jusufa Nurkića nad trenutnim NBA šampionima Golden State Warriorsima.

Podsjetimo, Nurkić nije igrao zbog povrede. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije