Priča Ismeta Sejfića: Od osporavanog mladića, do košarkaša kojeg publika voli

Radiosarajevo.ba
Priča Ismeta Sejfića: Od osporavanog mladića, do košarkaša kojeg publika voli
Priča košarkaškog reprezentativca Ismeta Sejfića slična je priči desetina drugih sportista s ovih prostora koji su, za vrlo kratko vrijeme, uspjeli proći put od anonimusa do igrača koji svojim atraktivnim potezima diže punu Skenderiju na noge.

Zahvaljujući odsustvu brojnih igrača iz reprezentacije tokom pretkvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo, ovaj mladić iz Prozora uspio je pronaći svoje mjesto u selekciji Duška Vujoševića, a svojom požrtvovanošću vrlo brzo je osvojio srca publike, prenosi NAP.

Već u osnovnoj školi brojni skauti primijetili su kako ima sve predispozicije da postane ozbiljan košarkaš, zbog čega nakon sedmog razreda odlazi u Tursku gdje nastavlja s intenzivnim treniranjem. Vrlo brzo postao je jedan od najboljih u svom uzrastu, a tokom srednjoškolskog obrazovanja za školsku ekipu Server Gazi iz Denizlija prosječno je postizao 33 poena po utakmici.

I u BiH medijima su se tada, doduše stidljivo, pojavile vijesti o njemu, pa iako su ga mnogi osporavali kao nepoznanicu, on je u narednim godinama uspio vrijednim radom i treninzima u turskim, mađarskim, litvanskim, kineskim i domaćim klubovima uspio stići do dresa s državnim grbom.

Sejfić je na pripremama reprezentacije vrijedno radio i izborio se za šansu kod Vujoševića, a sjajna partija protiv Armenije u kojoj je s nekoliko izvrsnih poteza digao publiku na noge, bila je najbolja nagrada za sav trud koji je godinama ulagao u svoj razvoj.

A u svemu tome Sejfić je ispunio svoj najveći san, tako što je ostao dječak s vječnom željom da jednog dana obuče dres reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije