Preminuo bivši NBA igrač kojem su predviđali sjajnu karijeru

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo bivši NBA igrač kojem su predviđali sjajnu karijeru
Foto: Screenshot/Twitter / Logo NBA lige

Nekadašnji NBA košarkaš Brandon Hunter preminuo je u utorak, 12. septembar, u 43. godini, objavio je njegov nekadašnji klub Orlando.

Za sada nisu poznate okolnosti koje su prethodile smrti, pošto se u javnosti nije spominjalo da je bio bolestan, dok također nema nikakvih informacija da je nastradao na tragičan način.

Hunter je bio veoma poznat igrač na koledžu Ohio, gdje je posebno oduševljavao dobrom igrom pod košem i kontrolom skoka, tako da je 2003. godine izašao na NBA draft.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Odabrali su ga Boston Celticsi pred kraj druge runde, kao 56. pika, a u svojoj "rookie" sezoni odigrao je 36 mečeva za taj tim i čak počeo 12 na mjestu krilnog centra. Na kraju sezone preselio se u Orlando, da bi tu odigrao još 31 meč prije raskida ugovora.

Nakon toga je počelo njegovo košarkaško putovanje po Europi i igrao je za veliki broj klubova, a svakako najpoznatiji je odlazak u Panatinaikos kod Željke Obradovića 2006. godine, gdje se također nije dugo zadržao zbog povrede. Igrao je još za Napoli, Livorno, Hapoel Jerusalem, Ventspils, kao i klubove iz Portorika, Urugvaja, Turske, Francuske, piše Mondo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije