Poznato kada stiže avion sa "zlatnim Zmajicama" iz Valencije: Političari, crvenite se

1
Radiosarajevo.ba
Poznato kada stiže avion sa "zlatnim Zmajicama" iz Valencije: Političari, crvenite se
Foto: Facebook / Zmajice slave pobjedu nad Švedskom

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon osvojenog petog mjesta na Eurobasketu, u nedjelju će u 11.45 sati doputovati na Aerodrom Sarajevo.

Tim povodom organizirat će se konferencija za medije, a mjesto okupljanja je Vijećnica - 13 sati.

Neće biti organiziranog dočeka ni na Aerodromu Sarajevo, ni u našem glavnom gradu. Razlog - epidemiološke mjere..., a sve je i pismu pojasnila i Marica Gajić, koja je na svom Facebook profilu objavila otvoreno pismo navijačima i građanima, ali i političarima.

"Da ne govorimo kako takođe od njih nismo dobile bilo kakvu nagradu za plasman na Eurobasket, kao ni za ulazak među najboljih osam ekipa Evrope. Raznih obećanja i inicijativa je bilo, ali očito je tek riječ o jeftinom populizmu, jer nikad nisu realizovana.

Bez obzira koje bilo opravdanje za takav maćehinski tretman reprezentacije, nije u redu da političke poene na našem uspjehu grabe oni koji do jučer nisu htjeli ni da nas pogledaju", napisala je, između ostalog, Marica Galić.

U Sarajevo neće doći ni najbolja igračica Jonquel Jones. Sjajni centar s Bahama oglasio se tim povodom za KS BiH:

"Hvala vam na podršci, osjetila sam vašu energiju, nažalost se moram vratiti u moj WNBA tim, neću se pojaviti na dočeku u Sarajevu, ali želim vam se zahvaliti na svemu", poručila je Jones.

I za kraj - molba navijačima.

Navijači su putem društvenih mreža najavili da će doći pred Vijećnicu, vjerujemo da će ih biti i pred Sarajevskim aerodrom, ali sve molimo da budu odgovorni i da ponesu maske i drže distancu, kako bi se i na taj način poštovali odluku Kriznog štaba i još jedna lijepa slika o BiH od u Europu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije