Poraz Bosne za kraj: Lovćen protutnjao Skenderijom

Fena
Poraz Bosne za kraj: Lovćen protutnjao Skenderijom
Košarkaši sarajevske Bosne Royal večeras su u Skenderiji poraženi od ekipe Lovćena 1947 iz Cetinja rezultatom 100:85 i na taj način završili nastup u ovoj sezoni regionalne Druge ABA lige.

Ovaj je meč ujedno bio i posljednji u regularnom dijelu sezone, drugog po snazi regionalnog takmičenja, koje Bosna završava na predposljednjem mjestu, pa utakmica protiv Lovćena za Sarajlije nije imala rezultatski značaj. 

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri. U prvom dijelu prve donice gosti su diktirali igru i bili u vodstvu da bi do kraja te četvrtine Bosna uspjela stići i preokrenuti rezultat (27:26).

U nastavku meča mnogo bolja igra gostiju koji na poluvrijeme odlaze s prednošću od 12 poena razlike (55:43).

I treću četvrtinu Lovćen je dobro otvorio te je za nekoliko minuta napravio veću prednost, zahvaljući preciznim šutevima sa distance i greškama u odbrani 'studenata'. Ta dionica završena je rezultatom 64:79.

U četvrtoj četvrtini Bosna pravi seriju od 8:0, a gosti ne uspijevaju tri minuta da daju koš. Međutim Lovćen se konsolidovao i uzvraća serijom 12-0 nakon čega meč mirno privodi kraju u svoju korist.

Najefikasniji u ekipi Bosne bio je Atif Durak sa 20 poena, dok se kod Lovćena istaknuo Draško Albijanić sa 31 košem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije