Pogreška prvenstva: Košarkašica Rusije pogodila trojku u vlastiti koš

Radiosarajevo.ba
Pogreška prvenstva: Košarkašica Rusije pogodila trojku u vlastiti koš
Greške u sportovima su uobičajene na brojnim sportskim borilištima diljem svijeta, no jeste li ikada vidjeli da profesionalna košarkašica pogodi trojku u vlastiti koš i to na Svjetskom prvenstvu?

Da je i takvo što moguće potvrdila je jedna od reprezentativki Rusije na Svjetskom prvenstvu za košarkašice do 19 godina, koje se odigrava u Italiji, kada je tokom jedne akcije pogodila vlastiti koš, prenosi Metro.

Cijeli slučaj dogodio se u duelu Rusije i Španije, nakon što su Ruskinje zamalo izguble jednu loptu izašavši van terena. Ipak, sudije su odlučile da lopta ponovo pripadne ruskoj reprezentaciji, no onda nastupa show jer su one krenule u napad na vlastiti koš i postigle trojku.

Nekoliko sekundi košarkašice Rusije shvatile su grešku, zbog čega je nastupila nevjerica, a zbunjen je bio i zapisnički sto koji je prvobitno Rusiji upisao poene.

Ipak, odlukom sudija poeni su poništeni zbog vraćanja lopte u zadnje polje, a na svu sreću Ruskinje su uspjele slaviti u ovoj utakmici i to s visokih 77:58.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije