Nema više Istine: Paul Pierce otišao u penziju

Fena/Radiosarajevo.ba
Nema više Istine: Paul Pierce otišao u penziju
Velikan košarkaške NBA lige Paul Pierce otišao je u sportsku penziju nakon što je njegova ekipa Los Angeles Clippers sinoć ispala u prvom kolu playoffa zapadne konferencije protiv Utah Jazza. 

Pierce (39) koji je igrao za Clipperse od 2015. godine, osvojio je prsten 2008. godine s ekipom Boston Celticsa, u kojoj je proveo najveći dio karijere - od 1998. do 2013. godine.

"Zaista sam uživao sve te godine. Iako smo večeras poraženi, košarku napuštam radostan. Kada se osvrnem na karijeru, ne žalim za ničim, mnogo sam postigao", rekao je Pierce nakon utakmice. 

Od igrača koji su karijeru u NBA ligi počeli 1998. aktivni su još samo Nijemac Dirk Nowitzki i Vince Carter.

Nadimak "The Truth" (Istina) dao mu je Shaquille O'Neal nakon pobjede Lakersa protiv Celticsa 112–107 13. marta 2001. Pierce je utakmicu završio sa 42 poena i šutem iz igre 13/19.

"Paul Pierce je je**na istina! Citirajte me i ne izostavljajte ništa. Znao sam da zna igrati, ali nisam znao da zna ovako igrati. Paul Pierce je Istina", rekao je O'Neal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije