Pacersi izborili sedmu utakmicu, Utah izbacila Oklahomu

Radiosarajevo.ba
Pacersi izborili sedmu utakmicu, Utah izbacila Oklahomu
Foto: EPA / Donovan Mitchell
U noći sa petka na subotu odigrane su tri utakmice NBA doigravanja, a prolazak u naredni krug ukupnim rezultatom 4:2 u pobjedama ostvarili su košarkaši Utah Jazza i Toronto Raptorsa.

Utah je na svom terenu u Salt Lake Cityju slavila protiv Oklahome rezultatom 96:91. Gostima nije pomoglo ni 46 poena Russella Westbrooka. Kod domaćina najefikasniji bio je Donovan Mitchell s 38 postignutih poena. Utah će u drugom krugu igrati protiv Houston Rocketsa.

Plasman u drugi krug izborili su i košarkaši Toronto Raptorsa. Kanađani su na gostujućem terenu u prijestolnici Sjedinjenih Američkih Država savladali Washington Wizardse rezultatom 102:92. Raptorse je do pobjede vodio Kyle Lowry s 24 postignuta poena. Kod domaćih Bradley Beal je postigao 32 poena.

Indiana Pacersi su na svom terenu slavili protiv Cleveland Cavaliersa s ubjedljivih 121:87 i tako izborili odlučujuću sedmu utakmicu. Domaće je do pobjede vodio Victor Oladipo s 28 postignutih poena. Kod Cavsa 22 poena postigao je LeBron James.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije