NBA: Ovo je prva žena koja je vodila ekipu kao glavni trener

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Ovo je prva žena koja je vodila ekipu kao glavni trener
Foto: Wikipedia / Becky Hammon/Arhiva

Na utakmici San Antonio Spursa i LA Lakersa ispisna je historija NBA lige, jer je Becky Hammon postala prva žena koja je vodila jednu ekipu kao glavni trener u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Isključenjem Gregga Popovicha, Spurse je do kraja utakmice vodila. Trener San Antonija priznao je da na prvu nije shvatio koliko je taj momenat historijski bio važan.

“Ne odmah na putu za svlačionicu, bio sam emocionalno aktivan. To je od početka posao kao i inače, nismo zaposlili Becky da ispišemo historiju. Ona je to zaradila jer je kvalificirana i sjajna u onom što radi”, rekao je Popovich.

“Želio sam je u svom stručnom štabu zbog posla koji obavlja. Usput je i žena, što inače ne bi trebalo biti bitno, ali u našem svijetu jest jer smo vidjeli koliko je teško ženama doći do nekih pozicija. Za nas je sve to bio posao kao i inače”, dodao je Gregg.

Trener Spursa ima 74 godine i jednod dana kada se odluči otići, Hammon bi mogla postati i prva žena sa stalnim poslom glavnog trenera u historiji NBA, piše scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije