Otkazane tri utakmice NBA play-offa: Igrači pružaju podršku Jacobu Blakeu

Fena
Otkazane tri utakmice NBA play-offa: Igrači pružaju podršku Jacobu Blakeu
Foto: EPA / NBA

Košarkaši Milwaukee Bucksa bojkotirali su petu utakmicu prvog kruga doigravanja NBA lige protiv Orlando Magica u znak potpore Jacobu Blakeu, kojeg su policajci u nedjelju u Wisconsinu ustrijelili sedam puta i tako ga ostavili paraliziranog od struka naniže.

Igrači Orlanda pojavili su se u dvorani na zagrijavanju uoči dvoboja, no kada su vidjeli da njihovih suparnika nema i oni su se četiri minute prije predviđenog početka susreta povukli u svlačionicu.

Nakon toga NBA liga je otkazala i dva preostala susreta koja su se trebala igrati sinoć: LA Lakers - Portland i Oklahoma - Houston.

Nakon što je do javnosti stigla vijest o novoj pucnjavi u kojoj je žrtva policajaca bio tamnoputi Amerikanac, ovoga puta u mjestu Kenosha u Wisconsinu.

Pucnjava u Kenoshi dovela je do novih prosvjeda protiv policijskog nasilja nad tamnoputim stanovništvom, a u demonstracijama u Kenoshi u utorak su poginule dvije osobe.

Američki mediji navode kako je nakon posljednjih događaja u pitanje došlo odigravanje ostatka NBA sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije