Oh My God: Nurkić upisao prvi triple-double u karijeri, oborio novi rekord u sezoni

A. S.
Oh My God: Nurkić upisao prvi triple-double u karijeri, oborio novi rekord u sezoni
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Jusuf Nurkić

Za Jusufa Nurkića nema limita. The Bosnian Beast je nastavio pomjerati vlastite granice, a naša zvijezda u redovima Portland Blazersa ostvarila je prvi triple-double u karijeri otkako je 2014. Godine stigao u Blazerse.

Ovoga puta nadigran je Cleveland (129:112), a bh. centar je za 28 minuta provedenih u igri upisao po 10 poena, skokova i asistencija, I sve to začinio sa još pet blokada.

Nurkić je prvi igrač Trail Blazersa koji je zabilježio triple-double nakon što je Nicolas Batum to učinio 8. januara 2014. godine.

Naš košarkaš je 16. igrač u historiji lige koji bilježi triple-double sa poenima, skokovima i asistencijama, a istovremeno imao najmanje pet blokada. On je prvi igrač koji je ostvario ovaj podvig u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Damian Lillard (33 poena) i CJ McCollum (19), a kod Cavsa Jordan Clarkson (22) i Rodney Hood (20).

Portland je trenutno četvrti na Zapadu s omjerom 27-19, Cleveland, koji je prošle sezone igrao finale NBA lige, ostao je najlošija ekipa (9-36).

Uživajte u izdanju Nurkića: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije