Oglasio se Vujošević: Teže mi pada što nisam s reprezentacijom BiH nego bolest

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Vujošević: Teže mi pada što nisam s reprezentacijom BiH nego bolest
Foto: Radiosarajevo.ba / Duško Vujošević
Nakon što nije otputovao s košarkaškim reprezentativcima Bosne i Hercegovine u Jerevan, gdje bh. selekcija igra odlučujuću utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Duško Vujošević je izjavio kako mu odsustvo pada teže od bolesti.

Kazao je kako mu je teško zbog bolova i zbog toga što neće biti s momcima koje je toliko zavolio i s kojima je stvorio sjajan odnos, kazao je Vujošević za srbijanski Blic.

"Još po dolasku u Bratislavu osjetio sam bolove. Odradio sam trening, ali na utakmici nisam više mogao da stojim, nego sam veći deo presjedio. Odveli su me u bolnicu i ustanovljena je gangrenoznost četvrtog prsta zbog problema sa šećerom. Ispitivanja su pokazala, da je uz bolove, taj dio počeo da modri, ali i da nema tromba. Ljekarskim konsultacijama je dogovoreno da moram u Beograd na terapiju hiperbaričnom komorom. Zahvaljujući gospodinu Tomiću koji je vlasnik tih uređaja, odnosno doktoru Tomi Jovanoviću ulazim u tretman", dodao je Vujošević koji se opet vraća na svoj teren.

Također, zahvalio se i ljudima iz Košarkaškog saveza BiH, koji su mu pomogli u ovim teškim susretima.

"Najteže mi je što nisam s momcima koji imaju talenta i karaktera. Od Muse s kojim sam izgradio odličan odnos, pa do svih ostalih. Vjerujem i njih, iako Armeni, umjesto jednog, imaju tri Amerikanca s njihovim pasošem", zaključio je Vujošević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije