Određeni sastavi za All-star meč: Dončić, Jokić i Vučević među velikanima

Radiosarajevo.ba
Određeni sastavi za All-star meč: Dončić, Jokić i Vučević među velikanima
Foto:prtscr/Twitter / Određeni sastavi za All-star utakmicu

Kapiteni All-Star ekipa LeBron James i Kevin Durant odabrali su igrače koji će činiti sastave na novom skupu “svih zvijezda” predstojećeg vikenda u Atlanti.

Odranije su se znala imena učesnika All-Stara, koja su određena glasovima navijača, igrača i novinara, a najviše su osvojili upravo James i Durant, koji su tako na svojevrsnom draftu birali svoje saigrače od ponuđenih opcija.

U petorku takozvanog “Team LeBron” superstar Lakersa je uvrstio Giannisa Antetokounmpa, Stepha Curryja, Luku Dončićai Nikolu Jokića. Na klupi će biti Damian Lillard, Ben Simmons, Chris Paul, Jaylen Brown, Paul George, Domantas Sabonis i Rudy Gobert.

Kevin Durant, koji zboh povrede neće nastupiti na All-Staru, u petorku je odbrao svog saigrača iz Netsa Kyriea Irvinga, zatim Joela Embiida, Kawhija Leonarda, Bradleya Beala i Jaysona Tatuma. Među rezervama je još jedan Durantov saigrač, James Harden, a tu su još Devin Booker, Zion Williamson, Zach LaVine, Julius Randle, Nikola Vučević i Donovan Mitchell.

All-Star utakmica igra se 7. marta.

Inače, sinoć je odigrano nekoliko zanimljivih NBA mečeva. Portland je ostvario treću uzastopnu pobjedu, Trail Blazersi su slavili u gostima kod Sacramento Kingsa 123:119 na krilima fantastičnog Damiana Lillarda (44 poena), koji je imao dobru podršku u centru Enesa Kantera (22 poena, 21 skok).

Milwaukee je ostvario trijumf u drami protiv Memphisa. Pitanje pobjednika riješio je Jrue Holiday pogodivši šut za konačnih 111:112 na dvije sekunde prije kraja.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Giannis Antetokounmpo (26 poena, 11 skokova), dok odlična partija Ja Moranta (35 poena) na drugoj strani nije nagrađena pobjedom Grizzliesa, piše Scsport.ba

Rezultati NBA lige:

Memphis – Portland 111:112

Sacramento – Portland 119:123

Phoenix – Golden State 120:98

San Antonio – Oklahoma 102:107

New Orleans – Miami 93:103

Indiana – Denver 103:113

New York – Detroit 114:104

Washington – LA Clippers 119:117

Boston – Toronto 132:125

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije