Lijepa gesta: Jusuf Nurkić ponovo pokazao humanost

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa gesta: Jusuf Nurkić ponovo pokazao humanost
Foto: Wikipedia / Jusuf Nurkić / Arhiva

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić je još jednom pokazao koliki je humanista.

Na Facebook stranici udruženja Pomozi.ba objavljeno je da će naš košarkaš donirati 100 tona hrane.

Njihov post prenosimo u cijelosti:

"Na 1. Mart izlazimo sa informacijom da će naš Jusuf Nurkić donirati ovaj put 100 tona hrane, a podsjećamo da je "Nurk" u jeku pandemije prošle godine donirao 120 tona prehrambenih artikala.

Pored toga, Jusuf je u protekloj godini donirao maske u vrijednosti na desetine hiljada dolara, a jednoj porodici kupio je kuću. Ovdje navodimo samo stvari koje su realizovane posredstvom Pomozi.ba i to stvari za koje smo mi zamolili da objavimo, a tu je još mnogo toga što je Jusuf uradio i konstantno radi za naše ljude, a što ne želi da se objavljuje.

Kada nije u Americi, Jusuf boravi na dvije adrese, jednoj u Bosni i drugoj u Hrvatskoj, te mu je želja bila da ovaj put pored ljudi u BiH pomogne i socijalno ugrožene ljude na području Republike Hrvatske, a mi ćemo se potruditi da hrana stigne do onih kojima je najpotrebnija", naveli su iz Udruženja.

Podsjećamo, Nurkić je prije nekoliko dana donirao novu opremu za rad Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Klinike za dječje bolesti Zagreb u vrijednosti 40.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije